vineri, 13 august 2010

Soni - Andrei Ruse

"nu eram multumita de viata mea,dar nu aveam niciun scop pe termen lung.nimeni nu stie cine si ce vrea sa fie,asta e o mare prostie.totul e relativ si la un moment dat,peste instabilitatea asta,se trage o linie.nu se stie cand si cum,pur si simplu,trebuie sa fii pregatit tot timpul ca atunci cand termini calculele,ca un inventar,sa poti iesi pe plus.viata ca un business de succes."

"fiecare om este o curva pentru ca fiecare om trebuie sa traiasca."

"la moartea mea se vor cobori toate drapelele lumii si lumea va fi trista ca atunci cand a murit lady di."

"moartea nu va veni sa-ti spuna ca te intelege."

"ca ai o luna,un an...sau treizeci de ani in fata,nu conteaza.toti o sa murim la un moment dat,depinde doar cum.si ce traiesti pana atunci.cand m-am trezit cu cancerul n-am putut sa realizez asta.era ca si cum totii oamenii ar fi fost nemuritori si numai eu condamnata la moarte.dup-aia...mi-am dat seama ca problema nu era boala mea.ci faptul ca nu eram multumita de mine.faptul ca nu aveam nimic care sa conteze cu-adevarat."

"nu e nimic aici in afara dorintei noastre de a muri cat mai tarziu posibil."

"nu am priceput niciodata sporturile extreme.senzatii tari?adrenalina?incercati cancerul!"

O carte care ne aminteste ca suntem muritori,si care ne face sa ne punem cat mai multe intrebari despre trecerea timpului.Luata prin surprindere de boala de care sufera,Soni realizeaza ce viata monotona ducea pana in acel moment ... astfel ca boala i-a deschis ochii,a determinat-o sa incerce de toate si chiar sa-si intalneasca marea iubire.Cancerul i-a schimbat in totalitate viata neinsemnata,a ajutat-o sa se elibereze de prejudecati,de inhibitii etc.
Desi multi sustin ca nu e literatura si are si un caracter vulgar pentru o carte "obisnuita",este o lectie de viata extraordinara ... iar finalul este cu atat mai interesant.

4 comentarii:

 1. frumos,interesant,.la mai multe.bafta

  RăspundețiȘtergere
 2. Chiar suntem muritori. Asa cum stim noi, asa cum percepem viata si moartea. De fapt, moartea fizica nu-i decat trecerea in alta "dimensiune" de unde ne intoarcem atunci cand suntem pregatiti sa folosim iar trupuri fizice (adica sa ne nastem). Si ciclul asta nu are sfarsit.

  RăspundețiȘtergere
 3. uuh.. ma bucur sa citesc asta la tine :) aveam si eu candva in gand romanul asta, dar cum m-am luat cu multe alte lucruri [si am devenit si mult mai lenesa], nu m-am mai apucat.. macar prin intermediul tau sa mai aflu cate ceva.. congrats! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. interesanta carte, chiar merita sa fie citita;)

  RăspundețiȘtergere