vineri, 23 iulie 2010

Imparatul mustelor - William Golding


De la o carte celebra,in momentul in care incepi sa o citesti ai unele asteptari.Asa am avut si eu de la Imparatul mustelor,insa nu este o carte extraordinara.O poveste interesanta despre lupta de supravietuire a unui grup de copii,care ajung pe-o insula pustie din mijlocul Pacificului,unde trebuie sa actioneze si sa gandeasca ca niste adulti ,sa-si stabileasca propriile reguli.

Initial,Ralph este ales sef,fiind persoana care coordoneaza activitatile si care propune solutii ingenioase pentru un trai mai facil si supravietuire: construirea unor adaposturi,mentinerea unui foc care ar fi semnalizat prezenta lor pe insula,stabilirea grupului de vanatori.Insa,ca si in viata reala,setea de putere il determina pe Jack,conducatorul grupului de vanatori,sa-l distruga pe Ralph,sa-i aduca pe ceilalti copii de partea lui si sa inceapa procesul lor de salbaticire.

Cartea merita citita,intrucat subliniaza ideea omului primitiv,salbaticit si lipsit de ratiune,ultimele capitole fiind cele mai relevante. :)
Cartea o puteti gasi pe site-ul editurei Humanitas,cu un simplu click aici.

Un comentariu:

  1. frumos si interesant blogul tau,super.lasa-mi si mie comment-uri pe blog-ul meu la : http://ionut-andreir.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere