miercuri, 14 iulie 2010

Zece negri mititei - Agatha Christie


E ciudat modul in care am inceput sa citesc aceasta carte...asteptam musafiri si plictisita intr-un fel,am luat cartea din biblioteca si-am inceput sa citesc...n-am apucat in prima zi decat vreo 20 pagini,urmand ca in ziua urmatoare sa o „devorez” si sa astept cu sufletul la gura deznodamantul.
Scenariul actiunii este intr-o mica masura similar cu cel din Cianura pentru un suras, de Rodica Ojog Brasoveanul,in sensul ca personajele ajung sa moara unul dupa altul si din motive necunoscute.
10 persoane care nu s-au cunoscut niciodata,de diverse varste,pozitii sociale sunt invitati pe misterioasa Insula a Negrilor,despre care se zvonesc multe lucruri bizare.Inca de la sosirea lor in acel colt ciudat de lume,este evident ca nu este totul in regula:pretinsul domn Owen ,cel care s-a semnat in majoritatea scrisorilor adresate invitatilor,lipsea cu desavarsire...iar seara,la cina o inregistrare pusa la gramofon ii acuza de crime ce nu au putut fi pedepsite de lege.

Recomand cartea tuturor amatorilor de romane politiste,dar nu numai...pasiunea mea pentru astfel de romane mi-a infiltrat-o aceasta carte,urmand sa mai citesc si altele de aceeasi autoare. :)
„Insula este o lume in sine,o lume din care poti chiar sa nu te mai intorci niciodata.”

4 comentarii:

 1. aaa..aici ai gasit punctul meu slab.. Agatha Christie. ma bucur k ai scris despre cartea asta, de mult vreau sa o citesc.. niciodata nu gasesc momentul potrivit, se pare...

  RăspundețiȘtergere
 2. si eu am citit-o acum un an si mi-a placut mult. iti recomand si Nemesis, Cei cinci prcelusi, Intalnire cu moartea (Agatha Christie). Toate mi-au placut...Ucigasul ABC, Martorul mut...etc.

  RăspundețiȘtergere
 3. e frumoasa,am citit-o si eu.:X.e interesanta.Mie mi s-a parut totusi ca prezinta cam rapid moartea personajelor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Sunt interesant de toti tinerii talentati in special in latura umanista.Noi generatia 90 ar trebui sa fim mai uniti sa comunicam sa schimbam idei si sa impartim binele in lume.Imi poti da un email?Cred ca avem ce discuta.

  RăspundețiȘtergere