duminică, 31 ianuarie 2010

Cugetari simpatice

  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni ... dar de ce sa risti?
  • Traieste fiecare zi, ca si cum ar fi ultima. Apoi, intr-o zi, asa se va si intimpla.
  • Viata mea e ca un film care nu are distributia prea reusita. Si nu ii inteleg nici actiunea.
  • Femeile sunt ca medaliile olimpice: trebuie sa lupti pentru ele, apoi iti atirna de git o viata intreaga.
  • Un semn sigur ca ai imbatrinit este ca luminarile de pe tort costa mai mult decit tortul.
  • Mult mai multi barbati si-ar parasi nevestele, daca ar sti sa isi faca bagajele.
  • Nu conteaza daca esti sarac sau bogat. Conteaza sa ai bani!
  • Daca ti- e foame - maninca sare: o sa iti fie sete!
  • Daca ajuti pe cineva, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor.

vineri, 29 ianuarie 2010

Castele de carton

Este vorba despre un roman al scriitoarei Almudena Grandes ; o poveste despre arta,sex,dragoste si moarte...Trei e un numar perfect,un numar aparte,un numar care in cele din urma,se dovedeste a nu mai fi numar.Un roman despre un trio amoros (2 baieti si o fata) si despre lumea minunata creata de ei,lume invaluita de mirosul uleiului de terebentina si a fumului de hasis.
Un univers in centrul caruia se afla pictura,fericirea si libertatea.O dragoste prea mare,prea complicata,confuza,riscanta,fecunda si dureroasa.Desi primele 3 capitole (din 4) nu m-au impresionat cine stie cat,ultimul este plin de sentimentalism.O dragoste care in cele din urma nu va mai putea rezista,gloria unuia dintre pictori fiind unul dintre motive...O moarte teribila,care va zbuciuma si destinul celorlalti doi.
Ii multumesc lui Liviu pentru ca mi-a recomandat cartea,ii sfatuiesc si pe alti tineri de varsta mea sa o citeasca intrucat merita.

''...ne-am inchis in castele de carton,o fortareata atat de fragila dar solida ca o stanca,la fel cum fusese odata ecuatia perfecta a corpurilor noastre impare,care ne daduse mai mult decat avuseseram vreodata.''
Puteti cumpara cartea de aici.

joi, 28 ianuarie 2010

Iluzii

Vine vacantaaa.Gata si-un semestru...Insa,va fi o vacanta destinata studiului biologiei,intrucat imediat vine faza judeteana si trebuie sa fiu extrem de pregatita,tinand cont de ''lalaiala'' de pana acum.
Trebuie sa-mi termin si cartea Castele de carton, apoi sa ma dedic doar biologiei - e un fel de promisiune scrisa pe blog ;) . Wais,ce mi-as dori sa vina vara,tinand cont de gerul din ultima vreme...sa ma trezesc pe o insula pustie,intr-o liniste scaldata de-un soare binevoitor,departe de indiscretia si cenusiul orasului...dar gata,deja am luat-o pe aratura :)) .Trebuie sa revin la treaba.

miercuri, 20 ianuarie 2010

multa biooo

Hemeralopie.cecitate.scizura calcarina.sarcomer.iodopsina. membrana bazilara.regiune nucala.police.fibre anulospirale. eozinofile. reticulocite.tectum. reflex depresor. ganglioni.glaucom. nuclei Goll si Burdach. oculocefalogir.otolit.Gowers. hipocamp. sinapsa colinergica. inhibitie de stingere.reobaza.nigrospinal. pneumogastric.corp trapezoid.ocitocina.piodermita.

cu siguranta,v-ati dat seama ca e vorba de cv biologie...mda.cateva cuvinte din anatomia de-a XI...dc le-am postat oare?! nici eu n-am habar...samb e locala,si am ''capul impuiat'' cu denumiri de genul acesta.

duminică, 17 ianuarie 2010

,,Cantecul din zid te cheama pe alt taram, unde lumea e albastra si unde se duc toate vietile. Dintre turle privesti si ti se pare jalnica lumea si toata frumusetea. Sufletul tau se desprinde din trup, lumina se invarte, cerul iti pare jos ca un scut. Gandul tau zboara, trupul tau cade ca o haina care te-a strans si mult te-a durut."
extras din Mesterul Manole (Lucian Blaga)

sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Vaccinul AH1N1

Controversatul vaccin AH1N1...uite ca,desi prima data am refuzat sa-l fac,mai precis la scoala, l-am facut saptamana asta (mda,la insistentele mamei :)) ) .Nici eu nu stiu ce sa mai cred despre efectele acestuia sau despre aceasta gripa porcina.In afara de o mica durere a mainii respective, nu am avut alte simptome.Multi considera toxic pentru sanatate cantitatea de mercur pe care acest vaccin o contine,insa din cate stiu,mercurul se poate elimina din organism sub forma de urina,fecale etc. Doar atat am vrut sa subliniez ca inca mai traiesc :)),in ciuda multor mediatizari,din ultima vreme,care sustin contrariul.

vineri, 15 ianuarie 2010

Ce e amorul ?!

Ce e amorul? E un lung
Prilej pentru durere,
Căci mii de lacrimi nu-i ajung
Şi tot mai multe cere.

De-un semn în treacăt de la ea
El sufletul ţi-l leagă,
Încât să n-o mai poţi uita
Viaţa ta întreagă.
(Ce e amorul? - Mihai Eminescu)

duminică, 10 ianuarie 2010

Duminica.10 ianuarie.Ceai.Unde seismice.Multe pauze de la invatat.Aferente si eferente.Termoreglare.Durere de cap.Lucrare mate.Creioane colorate imprastiate peste tot.Limite.Keratinocite.Durere de spate.Invazie de foi,foite si etc.Vreme primavaratica.Unghii visinii.Radiografii.Remuneratie. Zambet fortat.
Mi-e somn...

vineri, 8 ianuarie 2010

Maseluteee fericite...



Un mulaj dentar,chiar al mamei mele :)


Si bineinteles,''innebunita'' intr-a atat dupa dintisori si tot felul, trebuia sa am si o pereche de cercei,in forma de maselute,de care sunt mandra.


luni, 4 ianuarie 2010

Disectii ...

Poate in urma citirii acestui post veti zice ca sunt mai ticnita .. dar chiar mi-e dor sa mai fac niste disectii,sa experimentez ceva practic.Nu am mai disecat nimic cam din aprilie,cand eram stresata sa gasesc:ochi de vaca,rinichi,inima,maduva,chiar si o broscuta,dar din fericire, intrucat disecasem si anul trecut o broscuta si murise cam in chinuri,am renuntat. Am gasit pe net un site de filmulete ft bine realizate cu disectii cat mai variate. Poate acesta e unul din cel mai important motiv pentru care astept facultatea ... din povestile celorlalti: miros intepator de formol,cadavre intr-un grad ridicat de descompunere samd.
Daca vreti sa vizionati o disectie puteti da click pe linkul de mai jos:
http://www.lawrencegaltman.com/Naugbio/CADAVER/CAD15FLV.html