vineri, 30 iulie 2010

Un veac de singuratate-Gabriel Garcia Marquez

Prima mea carte de Marquez...si din cate stiu, cea mai reprezentativa din intreaga lui opera.
Un roman valoros,care prezinta istoria familiei Buendia si care te acapareaza prin intamplarile fascinante din viata acestora.Un rezumat pentru aceasta capodopera ar fi de prisos,e o poveste care inglobeaza atat razboiul, dragostea, magia,alchimia,viata de familie,petrecerile,cat si supranaturalul.
Ii multumesc lui Liviu pentru ca mi-a recomandat-o, incercand sa fac si eu acest lucru persoanelor care-mi frecventeaza blogul.

vineri, 23 iulie 2010

Imparatul mustelor - William Golding


De la o carte celebra,in momentul in care incepi sa o citesti ai unele asteptari.Asa am avut si eu de la Imparatul mustelor,insa nu este o carte extraordinara.O poveste interesanta despre lupta de supravietuire a unui grup de copii,care ajung pe-o insula pustie din mijlocul Pacificului,unde trebuie sa actioneze si sa gandeasca ca niste adulti ,sa-si stabileasca propriile reguli.

Initial,Ralph este ales sef,fiind persoana care coordoneaza activitatile si care propune solutii ingenioase pentru un trai mai facil si supravietuire: construirea unor adaposturi,mentinerea unui foc care ar fi semnalizat prezenta lor pe insula,stabilirea grupului de vanatori.Insa,ca si in viata reala,setea de putere il determina pe Jack,conducatorul grupului de vanatori,sa-l distruga pe Ralph,sa-i aduca pe ceilalti copii de partea lui si sa inceapa procesul lor de salbaticire.

Cartea merita citita,intrucat subliniaza ideea omului primitiv,salbaticit si lipsit de ratiune,ultimele capitole fiind cele mai relevante. :)
Cartea o puteti gasi pe site-ul editurei Humanitas,cu un simplu click aici.

miercuri, 14 iulie 2010

Zece negri mititei - Agatha Christie


E ciudat modul in care am inceput sa citesc aceasta carte...asteptam musafiri si plictisita intr-un fel,am luat cartea din biblioteca si-am inceput sa citesc...n-am apucat in prima zi decat vreo 20 pagini,urmand ca in ziua urmatoare sa o „devorez” si sa astept cu sufletul la gura deznodamantul.
Scenariul actiunii este intr-o mica masura similar cu cel din Cianura pentru un suras, de Rodica Ojog Brasoveanul,in sensul ca personajele ajung sa moara unul dupa altul si din motive necunoscute.
10 persoane care nu s-au cunoscut niciodata,de diverse varste,pozitii sociale sunt invitati pe misterioasa Insula a Negrilor,despre care se zvonesc multe lucruri bizare.Inca de la sosirea lor in acel colt ciudat de lume,este evident ca nu este totul in regula:pretinsul domn Owen ,cel care s-a semnat in majoritatea scrisorilor adresate invitatilor,lipsea cu desavarsire...iar seara,la cina o inregistrare pusa la gramofon ii acuza de crime ce nu au putut fi pedepsite de lege.

Recomand cartea tuturor amatorilor de romane politiste,dar nu numai...pasiunea mea pentru astfel de romane mi-a infiltrat-o aceasta carte,urmand sa mai citesc si altele de aceeasi autoare. :)
„Insula este o lume in sine,o lume din care poti chiar sa nu te mai intorci niciodata.”

luni, 12 iulie 2010

18 ?!



"De azi sunt majoră ... învăţ să număr – într-o joacă de copil."

luni, 5 iulie 2010


E vremea rozelor ce mor,
Mor în grădini, şi mor şi-n mine --
Ş-au fost atât de viaţă pline,
Şi azi se sting aşa uşor.
Rondelul rozelor ce mor - Alexandru Macedonski