joi, 29 aprilie 2010







Unele din primele mele poze cu noul meu aparat profesionist :x.Fotografia e una din pasiunile mele,si imi doresc sa surprind cele mai bune unghiuri,sa captez imagini placute,care sa incante ochiul.
Imaginile de deasupra sunt din cadrul unei expozitii de desene. (vor mai urma si altele)

miercuri, 21 aprilie 2010

Cineva sa ne faca din nou fericiti

Sunt zile cand simti ca vrei sa zburzi ca un mielusel.Cand chiar te simti implinit si esti mandru de tot ce ai acumulat pana acum,de cariera pe care vrei sa o urmezi etc. Da! Sunt fericita! In primul rand,mi-am cumparat Netterul (e absolut captivant - mi-am petrecut toata ziua rasfoindu-l si minunandu-ma de multitudinea de denumiri),am luat o decizie (intr-un final) si anume ca anul viitor nu voi mai participa la olimpiada de bio .. mereu am o problema cu luarea deciziilor,pentru ca mereu sunt confuza .. mi-e greu,intr-adevar dupa 3 ani de nationala sa renunt,dar sper ca asta e cea mai buna alegere.Ma voi ocupa de admitere,de bac,atestate si ce-o mai fi. Fericire inseamna si cateva ore in plus de somn,dimineata,cand de abia reusesc sa ma trezesc .. si da, maine dorm mai mult pentru ca e greva. De asemenea,sper sa reusesc sa ajung vinerea viitoare la Cluj si sa-mi petrec weekendul la o prietena de la stoma :x.
Cam atat despre ciudata mea stare de beautitudine.Merg sa ma delectez cu ultimele pagini din cartea Cianura pentru un suras.

duminică, 18 aprilie 2010

Verde crud, verde crud…
Mugur alb, şi roz şi pur,
Vis de-albastru şi azur,
Te mai văd, te mai aud!
Note de primavara - G.Bacovia
O raza de lumina.O adiere calda a vantului.Pasari iubarete pe crengile copacilor.Flori multicolore. Natura reuseste sa ne smulga un zambet radiant si ne faca mai fericiti.

sâmbătă, 17 aprilie 2010

Buc sau Cj ?! Cj sau Buc ?!

Sunt stresata.Cu toate ca n-ar trebui,dar ma simt foarte stresata pentru ca nu stiu unde sa merg la medicina:Bucuresti sau Cluj ?! (si trb sa ma hotarasc cat mai rpd pentru ca vreau sa-mi iau testele).Am auzit n variante,am primit sute de sfaturi,dar tot nu sunt hotarata.Pe de o parte vreau la Cluj,pe de alta la Bucuresti. Clujul cu siguranta e mai putin aglomerat,mai civilizat,iar Bucurestiul e full de oportunitati.Sunt curioasa cand voi putea spune si eu clar : merg la specializarea x,orasul y :)).
Si ciudat,in ultimul timp sunt captata de ideea sa merg la generala.Deci cum am mai spus:extrem de ciudat.
Chiar mi-a propus cineva sa fac facultatea in ambele orase,o zi in Cluj,o zi in Bucuresti si jumate de an pe tren...ft interesant. =))=))=))
Sau sa trag la sorti ,si astfel voi scapa mai repede de confuzia care ma stapaneste :)) .

duminică, 11 aprilie 2010

Lectie de Genetica








Olimpiada Nationala de Biologie mi-a oferit si oportunitatea sa iau parte la o lectie captivanta de genetica,la Laboratorul de Genetica din cadrul facultatii de Biologie din Timisoara.
Am observat cu atentie la microscop musculitele de otet,Drosophila melanogaster,niste creaturi de dimensiuni extrem de mici (aproximativ 4 mm ),studiate de geneticianul Thomas Morgan .Aceste organisme ofera numeroase avantaje pentru evidentierea si studierea modului în care are loc transmiterea caracterelor ereditare de-a lungul generatiilor.
De asemenea,am fost fascinata de daruirea cu care domnul lector ne impartasea din cunostintele sale,de perseverenta si pasiunea lui pentru acest domeniul vast si cu reale perspective pentru viitor.
Vor mai urma idei si opinii despre ONB,imediat ce imi voi reveni din oboseala acumulata si stresul din zilele concursului.