joi, 31 decembrie 2009



E ft haioasa melodia .Cu aceasta ocazie va urez un an nou plin de succese,sanatate, fericire si tot ce vreti voi !!! LA MULTI ANI ! >:D<

luni, 28 decembrie 2009

Kafka pe malul marii


Am promis ca voi citi in vacanta de iarna o carte si uite ca m-am tinut de promisiune...am terminat deja Kafka pe malul marii :x ... o carte despre cel mai tare tanar de 15 ani din lume,asa cum il considera si tanarul Corbul - umbra adolescentului.
Nu-mi prea place sa divulg prea multe din cuprinsul cartii,doar sa mentionez cate ceva pentru a capta interesul celor dornici de lectura.In primul rand,prezentarea unor universuri paralele e interesanta:adolescentul pe de o parte,si batranul Nakata,care e capabil sa vorbeasca cu pisicile.Intalnim o gramada de simboluri si elemente abstracte:soldatii ramasi neschimbati din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial,ploaia cu pesti sau lipitori,niciodata nefiind siguri cand visul lasa loc realitatii.O alta chestiune extrem de captivanta e imposibilitatea de a fugi de indeplinirea mitului lui Oedip,intalnirea mamei sale,deschiderea pietrei de intrare,vestitul Johnnie Walker cu fluierul lui construit doar din suflete de pisici,tabloul Kafka pe malul marii din biblioteca Komura ...si alte multe motive care te fac sa adori aceasta poveste fantezista de 540 pagini.
In concluzie,o carte care si-a pus amprenta si pe care o recomand tuturor celor care vor sa mai viseze.

Cateva citate care m-au impresionat:

Trăiesc într-o lume în care lucrurile se năruie, inimile se schimbă la nesfârşit, iar timpul trece fără încetare.

Uneori destinul seamana cu o furtuna izolata de nisip care isi schimba cursul neincetat. Iti schimbi ritmul de mers, incercand sa o eviti. Furtuna insa se schimba si ea, potrivindu-si pasul dupa al tau. Schimbi din nou pasul, dar si furtuna face la fel. Acest lucru se repeta la nesfarsit ca un dans macabru cu ingerul mortii chiar inainte de revarsarea zorilor. De ce? Pentru ca furtuna nu e ceva fara legatura, venit de departe. Tu insuti esti furtuna. E ceva dinlauntrul tau. De aceea n-ai decat sa te resemnezi si sa pasesti drept in mijlocul ei, sa-ti aperi ochii si urechile de nisip si sa o strabati pas cu pas. Acolo nu exista nici soare, nici luna, nici directie, uneori nici macar timp. E doar nisip fin si alb, facut parca din oase faramate, care danseaza in inaltul cerului. Imagineaza-ti o astfel de furtuna.

duminică, 27 decembrie 2009

Corpul uman pus la microscop

Ovul
Neuronii lui Purkinje
Limba cu papila gustativa
Intestinul subtire

Embrion de 6 zile
Cheag de sange
Celule canceroase din plamani
Vase de sange pornind din nervul optic
Alveole in plamani
Celule rosii

Varf despicat de par

sâmbătă, 26 decembrie 2009


Imi place vacanta.Oare cui nu-i place?! Cu un program de trezire la 12-13,lenevire in pat...cui nu i-ar placea?! Desi am o groaza de proiecte si multe chestiute de pregatit,sunt foarte relaxata si fara chef de asa ceva.Sper sa-mi treaca pana saptamana viitoare.Momentan,ma delectez cu Kafka pe malul marii,de Haruki Murakami.O poveste plina de fantezie,extrem de captivanta,pe care o recomand tuturor celor care au patima lecturii.
De asemenea,petrec prea mult timp pe net[da' ma cam urasc pentru chestia asta :))], ma amuz,rad,sunt binedispusa...spre exemplu ieri,ma amuzam copios,dupa ce ''m-am deghizat'' cu o prietena si mi-am pus o peruca :))...intr-adevar,cateodata simtim toti nevoia sa readucem un strop din copilaria pierduta,sa ne purtam imatur,fara teama tragerii la raspundere.

marți, 22 decembrie 2009

22 decembrie...inca cateva zile ne mai despart de noul an.Nu stiu de ce dar nu mai sunt deloc atrasa de sarbatorile de iarna,comparativ cu anii precedenti.Pentru multi sunt o povara,o pierdere de timp.Intotdeauna am considerat Craciunul o sarbatoare magica,dar ajung la concluzia ca totul este cam sec.
Cadourile sunt facute doar cu pretexte si pentru ca asa trebuie,colindele numai au aceasi valoare simbolica,toata lumea asalteaza magazinele in aceasta perioada de parca am manca si-am bea cat pentru o luna...in concluzie,tind sa cred,din pacate,ca oamenii sunt mai magnetizati de problemele lor si nu gasesc Craciunul ca o sarbatoare spirituala,ci ca un motiv numai bun de petrecere.
Pentru ca imi aminteste de Craciunul copilariei :x :

duminică, 13 decembrie 2009

Despre paradis...

Pe urma ne-am asezat pe banca de pe peron si ne-am pomenit discutand,despre ce crezi?!Despre paradis!Sustineai ca paradisul a fost o insula,si eu te-am intrebat de ce crezi asa. ,,Pentru ca omul,mi-ai raspuns,a fost la inceput o insula.A fost singur. Iesind din insula sa a intalnit alte insule.De atunci viseaza mereu la insula din care a plecat.'' (Viata pe un peron-Octavian Paler)

sâmbătă, 12 decembrie 2009

Vreooodata... (George Bacovia)

... Şi voi lua din cer
Ceea ce nu mai găsesc
Prin stele,
De când rătăcesc.

Această gândire mai vreau
Din câte-am dorit -
Sau cerul e rece
La infinit...

joi, 3 decembrie 2009

Un 1 Decembrie petrecut in orasul Marii Uniri

A trecut ceva timp de cand n-am mai asternut nimic pe acest blog si cred ca era si timpul pt o noua postare... M-am bucurat de un 1 Decembrie diferit fata de anii precedenti,chiar in orasul Marii Uniri,si anume in Alba-Iulia. Este un oras situat in centrul tarii,care incanta prin multitudinea de monumente istorice.Un oras european,modern,impartit in orasul de sus si orasul de jos,asa se prezinta Alba Iulia in 2009.
Am vizitat celebra catedrala din Alba,insa cel mai mult mi-a placut Biserica romano-catolica,de o valoare deosebita,precum si Cetatea bastionara Alba Carolina.Seara a descins intr-un superb foc de artificii si un concert cu Compact si Directia 5.
Mai jos sunt prezentate cateva imagini.





























O priveliste a orasului din locul in care se afla situate clopotele bisericii.













O gramada de astfel de cavaleri medievali defilau prin orasul incarcat de istorie





Catedrala romano-catolica,care are aceasi varsta cu catedrala Notre-Dame si fiind cel mai valoros monument de arhitectura medievala din Transilvania.De asemenea,are o orga cu 2209 tuburi,datand din 1877.


















Statuia lui Mihai Viteazul








Urmeaza cateva poze din cetate:















Cam inghetata de frig,dar patrioata :))













Un batranel martor revolutiei de la 1989,care povestea cu patima despre soarta romanilor...